Om Ida

Ida MacGregor är utbildad i klassisk sång vid Syddansk Musikkonservatorium i Odense och i musikdramatik vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Med hennes ljusa virtuosa sopranröst sjunger hon såväl barockmusik som nykomponerad klassisk musik med stor känsla och teknisk skicklighet.

Sommaren 2013 gjorde Ida sin professionella rolldebut på Aarhus sommaropera. Där sjöng hon sopranrollen Gaia, i John Frandsens nykomponerade opera ½LELUJA – Egoland the Opera.

Ida har ett särskilt intresse för kammarmusik och musikdramatik. Tillsammans med cellisten Joanna Latala har hon startat DUO OFFBEAT. Det är en experimentell duo som utforskar ljud och nya vägar att presentera musik. Våren 2018 spelar DUO OFFBEAT föreställningen, A Wordless Story på 3våningen i Göteborg.

Ida anlitas ofta som solist och har sjungit verk som Händels Messias, Orffs Carmina Burana och Brahms Requiem.

Som ensemblesångare har Ida medverkat i MusikTeaterVerkets produktion av Ming Tsaos opera, Prosperos trädgård på GöteborgsOperans lilla scen våren 2016. Ida har även medverkat i projekt med den norska ensemblen, Vokal Nord och med Göteborgs symfoniska kör. Sommaren 2018 kommer Ida att vara med i Rilke Ensemblens turné med musik av Lars Gullin.

Ida undervisar även i sång, och är utbildad sångpedagog från Musikhögskolan Ingesund, Arvika.